Kam s deťmi v Prahe – na obed, v zime, v okolí

Česko

V Prahe je veľa skvelých reštaurácií a kaviarní, ktoré ponúkajú priateľské prostredie pre deti a chutné jedlo. Ak hľadá niekto aktivity pre deti v okolí Prahy, môže navštíviť blízke zoologické záhrady, botanické záhrady alebo vyskúšať zimné športy na neďalekých svahoch. Kam v Prahe s deťmi?

V okolí Prahy sa nachádza mnoho fascinujúcich destinácií a zaujímavostí, ktoré stoja za návštevu. Či už je človek miestnym obyvateľom alebo prichádza do Prahy ako turista, táto bohatá oblasť ponúka veľa možností na výlety. Navyše, kto chce ísť o niečo ďalej, existuje veľa možností aj na výlety v okolí Prahy.


Kľúčové informácie článku

  • Praha a jej okolie ponúka mnoho zaujímavých atrakcií, ktoré stojí za to navštíviť aj s deťmi. Sú to napr. Pražský hrad, Národní technické muzeum, ZOO Praha, Dětský ostrov či Letohrádok Hvězda.
  • V zime si môžu rodiny s deťmi užívať atmosféru vianočných trhov, ľadové klziská, múzea, divadlá či fascinujúce vyhliadkové veže a hradby s krásnymi výhľadmi.
  • Obed či iné jedlo dňa si môžu rodiny užiť kdekoľvek v Prahe. Z veľkého množstva možností môžu vyberať podľa vlastných preferencií. Môžu navštíviť napr. Lokál Dlouhááá, Pizza a Pasta či Kaviareň Slavia.

Kam s deťmi v Prahe?

Praha, hlavné mesto Českej republiky, je miestom, ktoré nesie v sebe bohatú históriu a kultúrne poklady, a preto patrí medzi najkrajšie miesta v ČR. Pre rodiny s deťmi však môže byť Praha tiež miestom plným zábavy, vzdelávania a dobrodružstiev. Bez ohľadu na to, či je niekto miestnym obyvateľom alebo turistom, určite nájde miesto, kam v Prahe s deťmi.

Národní technické muzeum v Prahe je ideálnym miestom na kombináciu zábavy a vzdelávania pre deti. Múzeum ponúka interaktívne výstavy, kde si deti môžu vyskúšať rôzne experimenty a zistiť viac o vede a technike.

Najväčšou atrakciou pre malých nadšencov je bezpochyby model železnice, ktorý predstavuje Prahu a jej okolie. Okrem toho si tam môžu návštevníci prezrieť množstvo historických strojov a technických vynálezov, čo je vzrušujúce aj pre dospelých.

Pražský hrad je jednou z najznámejších historických pamiatok v Európe a je určite miestom, ktoré by mali ľudia navštíviť so svojimi deťmi. Okrem nádhernej architektúry a historických expozícií sa tam nájdu aj ďalšie zaujímavosti.

Deti budú fascinované návštevou Katedrály sv. Víta, kde môžu obdivovať krásne vitráže a pozorovať kráľovské korunovačné klenoty. Okrem toho sa môžu rodiny prejsť po kráľovských záhradách a ponoriť sa do historickej atmosféry.

Praha je tiež známa svojimi krásnymi parkami a záhradami, ktoré sú ideálne pre rodinné pikniky a aktivity na čerstvom vzduchu. Jedným z najväčších parkov je Stromovka, kde sa nachádzajú rozsiahle zelené trávnaté plochy, detské ihriská a možnosti pre jazdu na bicykli.

Ďalším obľúbeným miestom je ZOO Praha, kde si deti môžu pozrieť rôzne druhy zvierat a stráviť deň v prírodnom prostredí. Podobným miestom je ZOO Bratislava, ktorá je ideálnym miesto, kam na výlet v okolí Bratislavy.

Kam s deťmi v okolí Prahy?

Pre rodičov je často výzvou nájsť vhodné miesto, kam vyraziť s deťmi na rodinný výlet, najmä ak žijú v blízkosti rušného mesta. Praha a jej okolie však ponúkajú množstvo zábavných a vzdelávacích aktivít pre malých dobrodruhov a malé objaviteľky. Tu sú nejaké nápady na miesta, kam s deťmi v okolí Prahy:

  • Lázeňské město Karlovy Vary – ak má človek rád kúpele a termálne pramene, môže sa vydať do Karlových Varov; okrem liečivých vôd môže navštíviť aj krásne historické centrum mesta
  • Karlštejn – tento krásny hrad nie je ďaleko od Prahy a je vhodný pre deti, ktoré majú záujem o históriu a dobrodružstvo; rodina sa môže vydať na prehliadku hradu a jeho pokladnice
  • Dětský ostrov – nachádza sa priamo v Prahe a je skvelým miestom na piknik alebo jednoduchú prechádzku s deťmi; ponúka rôzne ihriská a priestor na relax
  • Letohrádok Hvězda – tento unikátny renesančný letohrádok je obklopený krásnym parkom a ponúka možnosť na prechádzky a objavovanie
  • Aquapalace Praha – tento rozsiahly vodný park je ideálny na plávanie a zábavu s deťmi; ponúka bazény, tobogany a iné vodné atrakcie
  • DinoPark Praha – pre malých milovníkov dinosaurov je návšteva DinoParku skvelou voľbou; môžu sa dozvedieť viac o pravekých bytostiach a vidieť ich v životnej veľkosti
  • Botanická zahrada v Troji – táto krásna záhrada ponúka príležitosť prechádzať sa medzi exotickými rastlinami a kvetmi
  • Koupaliště Štvanice – počas letných mesiacov môžu rodiny navštíviť toto kúpalisko na ostrove Štvanice, kde si deti môžu užiť osviežujúce plávanie

Okolie Prahy je skutočne pokladnicou pre rodiny s deťmi, ktoré hľadajú príležitosť prežiť spoločné zážitky a vytvoriť si nezabudnuteľné spomienky. Či už rodičia s deťmi navštívia dobrodružné ZOO, historické zámky alebo si užijú čerstvý vzduch v krásnych prírodných parkoch, dôležité je, že budú všetci spolu.


Kam s deťmi v Prahe v zime alebo na obed?


Karlštejn a jeho nádherné okolie stojí za to navštíviť.

Kam v zime s deťmi v Prahe?

Zima v Prahe môže byť kúzelná pre celú rodinu. S prekrásnymi vianočnými trhmi, ľadovými klziskami a mnohými ďalšími aktivitami je tam vždy čo robiť pre malých aj veľkých. Kam v zime s deťmi v Prahe?

Jedným z neodmysliteľných zimných zážitkov v Prahe sú vianočné trhy. Pražské vianočné trhy sú skutočným pokladom. Deti budú nadšené z vonkajších stánkov plných vianočných ozdôb, cukroviniek a darčekov. Určite netreba zabudnúť na tradičný medovník a teplý punč.

Ďalšou zábavou pre rodiny je klzisko. Na Václavskom námestí a iných miestach v Prahe nájdu rodiny ľadové klziská. To je skvelý spôsob, ako sa zabaviť a užiť si zimné radovánky s deťmi.

Ak hľadá človek viac vzdelávacích aktivít, môže navštíviť múzeá. V Prahe je mnoho fascinujúcich múzeí, ktoré môžu byť zaujímavé aj pre deti. Patria medzi ne napr. Národní muzeum, Národní technické muzeum a Muzeum loutek.

Milovníci kultúry si prídu na svoje v divadlách. Praha je domovom mnohých divadiel, kde sa konajú aj vystúpenia pre deti. Rodičia si môžu prečítať programy a vybrať si niečo, čo by mohlo zaujať ich malých umelcov.

Ak chce niekto vidieť mesto z iného uhla, môže sa vydať na vyhliadkové veže. Dostupná je trasa na Petřínskou rozhlednu alebo na Vyšehrad, odkiaľ môžu deti sledovať panorámu mesta. Každú rodinu očaria fascinujúce výhľady.

Kam s deťmi na obed v Prahe?

Praha je krásne mesto, ktoré ponúka veľa možností na strávenie kvalitného času s deťmi. Jedným z najdôležitejších momentov dňa je, samozrejme, obed. Tu sú nejaké tipy na miesta, kam s deťmi na obed v Prahe:

  • Lokál Dlouhááá – táto tradičná česká reštaurácia sa nachádza v blízkosti Staromestskej radnice a ponúka autentické české jedlá; deti si určite obľúbia tradičné jedlá, ako sú vepřo-knedlo-zelo, a môžu si vyskúšať aj nealkoholické verzie tradičných českých nápojov
  • Pizza a Pasta – ak deti milujú pizzu a cestoviny, táto reštaurácia v centre mesta je skvelou voľbou; ponúka rôzne druhy pizze a cestovín vrátane možnosti prispôsobiť si svoju pizzu podľa vlastného výberu prílohy
  • Občerstvenie pri Vltave – ak sa človek vydá na prechádzku popri Vltave, nájde množstvo stánkov a občerstvenia, kde si môže kúpiť rôzne druhy jedál a nápojov; deti budú mať radosť z obľúbených rýchlych jedál
  • Kaviareň Slavia Praha – táto prevádzka s dlhou tradíciou ponúka vynikajúce rozmanité nápoje ako aj zákusky, a tak patrí k najlepším kaviarňam v Prahe

Toto je len niekoľko tipov na to, kam s deťmi v Prahe. Mesto ponúka veľa možností pre rodiny a určite sa nájde niečo pre každého. Určite stojí za to vychutnať si krásy Prahy aj s deťmi a vytvoriť si tak nezabudnuteľné spomienky.