
Tunis – zaujímavosti, dovolenka, ubytovanie, čo navštíviť
Levanduľový sirup je sladký a aromatický sirup, ktorý si ľahko pripravíte doma. Môže sa použiť na dodanie jemnej a osviežujúcej kvetinovej príchuti rôznym nápojom a dezertom a je to skvelý spôsob, ako predviesť jedinečnú chuť levandule.
Na výrobu domáceho levanduľového sirupu budete potrebovať niekoľko jednoduchých ingrediencií: čerstvé alebo sušené kvety levandule, cukor, vodu a citrónovú šťavu. Kvety levandule si môžete zozbierať z vlastnej záhrady alebo si ich môžete kúpiť na miestnom farmárskom trhu alebo v špecializovanom obchode s potravinami.
V posledných rokoch si voňavá levanduľa našla svoje stabilné miesto nielen v našich záhradách, ale pomaly sa začína udomácňovať aj v kuchyni.
Táto drobná liečivá bylinka pochádzajúca zo Stredomoria je typická svojou výraznejšou sladko-korenistou vôňou. Vďaka harmonickému vyváženiu chuti a vône je ideálna na dochutenie všetkých sladkých dobrôt, akými sú napríklad dezerty, palacinky, zmrzlina či miešané nápoje.
Veľmi obľúbený je aj osviežujúci levanduľový sirup, ktorý si môžete doma pripraviť podľa tohto jednoduchého receptu.
Medzi najznámejšie priaznivé účinky levandule patria:
Ak si chcete pripraviť zdravšiu verziu sirupu, použite trstinový alebo kokosový cukor. Treba však počítať s tým, že sirup potom nebude mať klasickú ružovo-fialovú farbu, ale skôr medovo-škoricový nádych.
Publikováno: 30. 12. 2019
© 2023 iCestovanie.sk | Nakódoval leoslang.cz