Ako sa obliecť na svadbu, ktorá sa koná v inej krajine?

Magazín

Svadobná sezóna je v plnom prúde a možno máte v pláne zúčastniť sa svadby, ktorá sa bude konať za hranicami našej krajiny. Takéto svadby sú totižto čoraz populárnejšie. Pripraviť sa na túto udalosť zahŕňa nielen plánovanie cesty, ale aj dôležitú otázku – čo na seba? Obľúbený svadobný outfit, ktorý je ideálnou voľbou „doma”, nemusí byť v zahraničí úplne vhodný. V tomto článku si preto zodpovieme niekoľko otázok, ktoré nám pomôžu pripraviť sa na zahraničnú svadbu.

Ako ďaleko idete?

V prvom rade je na mieste otázka, ako ďaleko budete cestovať? V prípade, že idete cestovať autom do susednej krajiny, odpadá vám povinnosť strategického balenia batožiny. Ale čo ak idete o niečo ďalej a cestovať budete lietadlom? Tam sa možnosti balenia značne komplikujú. V takom prípade sa sústreďte na spoločenské šaty z nekrčivých materiálov, s ktorými nebudete mať problém pri vybaľovaní kufra. Šaty by nemali byť moc objemné, aby vám nezaplnili celý kufor. Vyberať môžete na stránke https://answear.sk/h/spolocenske-saty, kde nájdete množstvo vhodných šiat práve pre takúto situáciu. K dispozícii je tiež veľký výber na Blancheporte. Rovnaké pravidlo platí aj pre topánky a ostatné doplnky outfitu, napríklad štóla či bolerko. Nezabúdajte aj na samotné počasie. Ľahké a vzdušné materiály sú ideálnou voľbou pre tropické krajiny, naopak ťažšie a hrubšie látky, ako zamat, vás v zime príjemne zahrejú.

Čo sa píše na pozvánke?

Z pozvánky toho viete veľa vyčítať. Okrem lokality to môže byť aj samotný dress code. Svadba je jednou z formálnejších spoločenských udalostí, preto ak nie je dress code jasne určený, volíme formálnejšie outfity. Pokiaľ nájdete na pozvánke napísanú tému svadby, napríklad plážová svadba, môžete predpokladať, že formality pôjdu bokom. Vyberať môžete vzdušnejšie ľanové či bavlnené šaty. Rôzne druhy formálnych aj neformálny šiat nájdete na stránke https://answear.sk/h/saty-na-svadbu. Pokiaľ aj po preštudovaní pozvánky stále váhate, nebojte sa opýtať svadobčanov alebo nevesty a ženícha. Nechcete si nevhodnou voľbou šiat pokaziť váš spoločný zážitok z tohto dňa.

Akú má krajina kultúru?

Toto je jedna z tých očividnejších otázok, no predsa je lepšie ju spomenúť aspoň v krátkosti. Rešpektujte kultúru a normy danej krajiny. Venujte dostatok času porozumeniu akýmkoľvek kultúrnym zvyklostiam alebo tradíciám súvisiacim s oblečením. V niektorých kultúrach je dôležité obliekať sa skromne bez priveľmi odhalených častí tela. V iných by ste sa zase mali vyhýbať určitým farbám.

Čo ak si outfit po príchode rozmyslím?

Aj toto sa môže stať. Vyberiete a zbalíte si jedny šaty, jadny topánky a jeden šperk, ale po príchode do krajiny sa vám už táto jedna varianta nepáči. Preto je lepšie mať možnosti. Tým ale nemám na mysli zbaliť si polovicu šatníka so sebou. Skúste si vyberať univerzálnejšie kúsky, ktoré by ste si mohli počas pobytu obliecť aj na bežný deň dámsky nohavicový kostým, ku ktorému si zbalíte jednu farebnú a jednu čipkovanú košeľu, a na mieste si už vyberiete. Zoberte si aj niekoľko rôznych doplnkov ako je šatka, ozdobná spona do vlasov, listová kabelka alebo puzdro na mobil. Takéto kúsky vám nezaberú veľa miesta v kufri, no pritom vedia dodať vášmu outfitu šmrnc.

Tak čo, ste pripravená na zahraničné svadobné dobrodružstvo? Keď sa s chladnou hlavou prichystáte podľa všetkých faktorov, nič vás nemôže prekvapiť. Dôležité je cítiť sa pohodlne a sebavedomo vo vybranom oblečení, aby ste si mohli naplno užiť tento špeciálny deň s vašimi blízkymi.